Ha cégüknél történik a bérszámfejtés és a TB-elszámolás, akkor cége a következő terheket és szerteágazó feladatokat vette a nyakába:

 

A bérszámfejtés felelőssége az ön cégére hárul.

Bármilyen tévedés miatt az ön cége kapja a büntetést.

Egy vagy több bérszámfejtő bér- és járulékterheit is fizetnie.

Bérprogramot és TB-elszámolási szoftvert is kell vennie.

Gondoskodnia kell a bérszámfejtők továbbképzéséről.

A bérprogram törvényváltozási szoftverfrissítéseit is fizetnie kell.

HR vezetőjének állandóan figyelnie a jogszabályi környezet változásait.

A kelleténél több számítógépre lesz szüksége.

Több irodai helyet és irodaeszközöket fog használni.

Szakkönyveket és aktuális törvényeket tartalmazó adatbázisokat kell vennie.

 

Miért is kockáztatna a munkahelyi bérelszámolással, ha kiszervezéssel sokkal tervezhetőbb a személyi ügyvitel biztonsága?

 

Kiszervezés

Ha kiszervezi a bérszámfejtést, akkor nem terheli cégét bérszámfejtők bér- és járulék költségével, a továbbképzés költségeivel. Iroda rezsi költségeket takaríthat meg számítógépek, hálózatok, adathordozók, nyomtatók, egyéb irodai felszerelések, irodaszerek, energia formájában. Kevesebb lesz az eszközök amortizációja, megspórolja a bérszámfejtő program bevezetési költségét, licenc díját és a szoftver-frissítéseket is. Nem lesz szükség a humán ügyvitel belső szakmai ellenőrzésére.

 

Természetesen előnyei is vannak annak, ha a bérszámfejtést saját dolgozóival oldja meg. Önnek kell mérlegelni, hogy megéri-e a fenti hátrányok ellenére. A tapasztalat az, hogy sok cégnél a bérszámfejtést érdemesebb inkább kiszervezni.

 

Kérdezzen tőlünk, hogyan végeznénk az Ön bérszámfejtését!

 


 

Adatvédelmi nyilatkozat: Az adatlap kitöltésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a New Commentor Kft. nyilvántartsa ezen adatait, s ajánlatot vagy a szolgáltatásról ismertető anyagokat küldjön. A későbbiekben Önnek módja van a leiratkozásra.