Másfél éve életbe lépett a 15/2014. (IV.3.) nemzetgazdasági miniszteri rendelet, amely tartalmazza a munkáltató által adómentesen adható lakáscélú támogatás folyósításának szabályait.

Ám a banki tapasztalatok azt mutatják, hogy a juttatás a hazai magas hitelállomány és a kedvező feltételek ellenére nem túl elterjedt. Írásunkban ezért áttekintjük az ehhez kapcsolódó szabályokat. A munkáltatók már a jogszabályok hatályba lépése előtt is többféle módon támogathatták munkavállalóik lakásvásárlását, bővítését szintén adómentesen:

Bővebben...

Mind a munkáltató, mind a munkavállaló, sőt a gazdaság érdeke is, hogy a munkavállaló képezze magát, szakmai tudását frissítse, illetve új ismereteket szerezzen. A tanulás tehát közös érdek. A munkáltató, amennyiben így dönt, hozzájárulhat a tanulmányokkal járó költségekhez, támogathatja ezt a képzést.

Bővebben...

Október első napjaiban a kormány honlapjára került a viszonylag fiatal Munka Törvénykönyve módosítás tervezete.

A törvénytervezethez fűzött indoklás szerint a tervezet a jogalkalmazás egységesítésének biztosítását, a munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó garanciák erősítését hivatott biztosítani az uniós joggal összhangban. Néhány rendelkezéssel kapcsolatban ugyanis korábban értelmezési viták és bizonytalanságok merültek fel, a módosított szabályok ezeket orvosolnák.

Bővebben...

Bér, adó és járulékváltozások 2015.

  

A 2015. évi adótörvény változások összefoglalása

Készült: a Magyar Közlöny 2014. évi 161. számában megjelent 2014. évi LXXIV. törvény alapján. Ezen összefoglaló tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a törvény ismeretét.

 

Bővebben...